2011. január 1., szombat

Új év, új élet!!!

Előszőr is Boldog Újévet!


Csütörtökön elbúcsúztattuk Viviant,  a brazil lányt (akinek a helyére költöztem), mert pénteken 3kor indult a repülője haza!
Péntek este pedig elmentünk megnézni a hiperszuper újévi tűzijátékot, amit a Taipei 101-ről (a világ 2. legmagasabb tornya) lődöznek fel! 3 órával előbb odamentünk, hogy legyen helyünk ahonnan jól látjuk a murit, másrészt meg Panék mondták hogy, ha később megyünk akkor olyan nagy embertömegek lennének, hogy mozdulni se lehetett volna plusz a metróra se fértünk volna fel.
A plusz pikantéria az volt, hogy pont jött egy hidegfront és az itteni viszonyokhoz  képest extrán hideg volt (5-7 fokot mondtak az okosok). Úgyhogy beöltöztem úgy mintha az északi sarkra készülnék, mert azt még szerintem nem említettem, hogy itt ugyan többnyire magasabb a hőmérséklet mint mondjuk otthon, de a levegő páratartalma miatt kb mínusz 5 fokkal kevesebbnek tűnik/ érződik.
Vittünk vodkát is lélekmelegítőnek, a 3 óra várakozás idejére:D
Kisebb gondok akadtak, mikor  a hideg és az iszogatás hatására el akartunk menni WCre (A Sun Yat Sen Memorial Hall előtti parkban tanyáztunk le ugyanis,ami egy óriási múzeum/képcsarnok ha jól tudom...) Szabályosan végig kellett verekedni magunkat az embertömegeken, és közben némiképp lincshangulatban próbáltak blokkolni minket, gondolom, hogy óvják a helyüket. El kellett törnünk ugyan pár kezet/lábat  faágat , de  végül győzedelmeskedtünk. (Szegény kertész biztos kétségbe lesz esve mikor meglátja a díszbokrok állapotát.)
Pont időben visszaértünk és már kezdődött is a show:



(Sajna nem olyan jó minőségű a videó, de azért a lényeg látszik. Oldalról kell nézni, mert nem gondoltam rá hogyha hosszában filmezek akkor el lesz fordulva a kép:(()

Szép volt, de  a többiek véleményével egyezően, azt  kell mondjam, hogy durvább, látványosabb dologra számítottam, főleg mert be volt harangozva előre, hogy nagyon extra lesz a taiwani időszámítás szerinti 100. év eljövetelének köszönhetően.

Előtte meg utána volt természetesen élő showműsor is mindenféle taiwani hírességgel, de miután nem volt Show Luo (kedvenc énekesem) a fellépők között ezért nem is volt érdekes.
Utána pedig jött az éjszaka vicces része, mert ugyan a metrók egész éjjel jártak, de a buszok nem, taxizni meg nem akartunk, úgyhogy a metróaluljáróban kellett csöveznünk 6-ig amíg jöttek az első buszok...
Persze a tűzijáték után még ellézengtünk egy ideig, szóval nem volt azért olyan vészes a dolog.

Nagyjából ennyi volna az újév, ma költöztem, holnap pedig tanulááás!!!

(A költözésről meg csak annyit, hogy annyival jobb az új szobámban, hogy szavakba se tudom önteni!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése