2011. szeptember 12., hétfő

Sulibuli

Elérkeztünk a tanévkezdéshez, holnap lesz az első nap az iskolában, Vackorrá válok megint :D Rögtön egy "felsőfokú" angollal kezdek 8kor...(nem igazán értem, hogy miért kell nekem is angolra menni, mikor a vak is látja, hogy felesleges! a szintfelmérő egy vicc volt...ez az óra is vicc lesz.)
A szünetben nem történt sok, mert végig a műrasztáimat csináltam, amiket kb. a nagy meleg/páratartalom, és a szúrós kényelmetlensége miatt (ugyanis barbie-haj volt), hamar ki is szedtem...
Íme egy fotó azért emlékül:
Végre eljutottunk igazi tengerparti strandra is, ami ugye nekem nagy szám volt, mert még soha nem voltam tengernél fürdeni. Végül volt még egy ebédszerűség a szünet alatt, amit a 2.-os szaktársaink szerveztek nekünk ismerkedés végett, bár a hely kicsisége miatt nem nagyon volt alkalmam igazán megismerni senkit az évfolyamomról, max. az arcmemóriám tárhelyét tudtam bővíteni...
A múlt héten pedig mindenféle formaságért kellett rohangálni, pl. iskolaorvosi vizsgálat, órajelentkezés, regisztráció, nyelvi felmérő írás meg ilyenek...
Végül pedig elérkezett az évnyitó napja, ahol második nekifutásra lehetett próbálkozni, hogy évfolyamunk tagjaival kapcsolatot teremtsünk. (Immáron több sikerrel:)) Azt mondanám, hogy amikor ilyen alapinfókat mondtak el akkor nagyjából mindent értettem, viszont az évnyitó ceremónián levő hosszú, unalmas, ünnepi szövegből kb. 40%-ot csak. A ceremónia egy tribünös stadion kinézetű épületben volt ami a campus végében van.



Voltunk páran, mi? És ez csak az alapképzéses elsősöknek volt tartva
Amint látszik itt nem szaroznak ilyeneken, hogy "sötétszoknya-fehérblúz", mindenki aabszolút hétköznapi ruhában volt, csak a ceremónia idejére osztottak ki egy fekete talárt azt' csókolom. Voltak csinos lila kosztümös egyenruhás hostessek is, amit itt minden céges rendezvényen lehet látni. Ők vezényelték az egész ünnepélyt és ők vezették be a tanárokat is, mindegyikre jutott egy.
Tanárok dísztalárban és épp ünnepélyesen hozzák be a tanszékek zászlajait
A mindenféle fejes ember nyitó beszédei után énekeltek egy taiwani himnuszt, utána pedig felállítottak egy papírkaput középre, és az igazgató jelképesen beengedte az elsősöket az egyetemre. (Pár elsősnek be volt tanítva egy szöveg, és ők mentek be a kapun.)
 
 Volt valami gyertyaszentelés is meg felebaráti kézfogás (lévén, hogy katolikus a suli), utána mikor már majdnem halálra untuk magunkat, a sok közül 2 iskolai szakkör, a hastánc és a bűvészszakkör tartott előadást. A hastáncról nem csináltam képet, mert nem volt olyan nagy szám, de a bűvész előadás elég profi volt fehér galambbal meg minden. A legdurvább az előadás vége volt amikor a madárketrecet (a képen jobb oldalt) halálprofin eltüntette az arc, máig se értem, hogy hogy csinálta...
 Ezek után vissza kellett menni a tanszékünkre, ahol a szakvezetők mondtak még pár üdvözlő sort (valószínűleg ez a zenei tanszék előadóterme lehetett.)
Aztán jött az egész vicces része, ugyanis a 2. évesek közül páran, (ugyanazok akik az ebédet is szervezték), csináltak nekünk egy jópofa akadálypályát (olyasmi mint annó cserkészeten a meseerdő) Harry Potter-es témában, és bár az elején kicsit gyerekesnek éreztem, hogy bugyuta ügyességi játékokat játsszak, de mégis ennek köszönhetően haverkodtam össze egy csomó arccal. Ezek a 2.-osok amúgy iszonyat jófejek, fura elhinni, hogy csak 1 évvel idősebbek az osztálytársaimnál.Ugyanis többnyire mindenki most érettségizett, tehát az átlagéletkor 18 év, úgyhogy mindenki szépen "nővér"-nek (姐, jie) hív. (ha valakinél idősebb vagy és lány, akkor ezt használják.) Ráadásul, mint már korábban is fejtegettem, itt nem nagyon vannak alternatív, individualista emberek, és általában mindenki főleg az amcsi cuccokat szereti, sokan rögtön megint párhuzamot véltek felfedezni köztem és Lady Gaga közt :/ A japán kultúrával kapcsolatos emberek pedig csak és kizárólag manga/animefanok, pár lány még cosplay-ezik is. Viszont meglepően a maláj (ún. immigráns kínai kategória) diákok egytől-egyig vágták mi a visual-kei.


Az órarendem meg ilyen lesz:

Hétfő: Rajz, Kiadványtervezés
Kedd: Angol, Alapfokú design
Szerda: Design Alapjai, plusz vmi osztályfőnöki-szerű v. konzultáció nem tudom még pontosan
Csütörtök: Design történelem és elmélet, Teaszertartás és Japán kultúra
Péntek: Tollaslabda, Színelmélet

Még valahova be fog jönni elvileg egy kínai óra is, de az még nem derült ki, hogy milyen szintre raktak végül. (valszeg a legrosszabba kerülök, mert ókori kínait meg közmondásokat kérdeztek a szintfelmérőn xDDD)

Ezek után el is húzok gyorsan aludni, hogy fel tudjak kelni a zseniális angolórára. v(^.^)v

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése